Εγκυμοσύνη και επίπεδα TSH και fT4 [Συμβουλές εμπειρογνωμόνων]

Είμαι 17 εβδομάδων έγκυος, έχω υποθυρεοειδισμό, πριν από ένα μήνα είχα ένα τεστ και το TSH ήταν 3,5 και fT4 - 14 και σήμερα πήρα τα αποτελέσματα και είναι πολύ περίεργα: TSH - 0,22 και fT4 - 22,5. Παίρνω το Letrox 125 μία φορά την ημέρα. Γιατί είναι έτσι; Δεν έχω κερδίσει τίποτα από την αρχή της εγκυμοσύνης μου, αντίθετα - έχασα μερικά κιλά.

Τα επίπεδα TSH και fT4 κυμαίνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται στη μεταβλητή παραγωγή τους, στη μεταβαλλόμενη ζήτηση, στη διέλευση από τον πλακούντα, την απέκκριση και την εξωτερική περιεκτικότητα σε ιώδιο.

Να θυμάστε ότι η απάντηση του ειδικού μας είναι ενημερωτική και δεν θα αντικαταστήσει μια επίσκεψη στον γιατρό.

Barbara Grzechocizechska

Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα και Κλινική Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας. Αποδέχομαι ιδιωτικά στη Βαρσοβία στο ul. Krasińskiego 16 m 50 (η εγγραφή είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.).

Ετικέτες:  Νέα Δίαιτα Και Διατροφή, Ολοκλήρωση Παραγγελίας 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close