Αφαίρεση δοντιών σε δίχρονο [Συμβουλή εμπειρογνώμονα]

Ο γιος μου είναι δύο ετών και τα άνω δόντια του είναι κατεστραμμένα (ειδικά 1 και 2). Κατά την τελευταία επίσκεψη, αποδείχθηκε ότι ήταν φλεγμονή και δύο από αυτούς πρέπει να ξαναγυρίσουν, και αν αυτό δεν βοηθά, θα πρέπει να σκεφτώ να αφαιρέσω τα δόντια, αλλά και τα τέσσερα υπό αναισθησία. Τι θα συμβεί στα μόνιμα δόντια που δεν θα βγουν για λίγο; Έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν σωστά και απλά. Και τα δόντια, τα οποία έχουν τρυπηθεί, εάν η φλεγμονή έχει περάσει, έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν μόνιμα δόντια; Έχω ακούσει για οδοντοστοιχίες σε τέτοιου είδους καταστάσεις ...

Εάν τα δόντια είναι σε πολύ κακή κατάσταση, θα πρέπει να αφαιρεθούν. Εάν τα συμπτώματα εξαφανιστούν σχετικά γρήγορα, τότε είναι καλύτερα να τα αφήσετε μόνοι. Οι πρώτες εκχυλίσεις των φυλλοβόλων δοντιών δεν επηρεάζουν αρνητικά τη μορφολογία (δομή) των μόνιμων δοντιών. Δυστυχώς, η αφύσικη απώλεια των φυλλοβόλων δοντιών είναι η έλλειψη ερεθισμάτων που διεγείρουν τη σωστή ανάπτυξη των γνάθων και την έκρηξη μόνιμων δοντιών. Οι πρώιμες εκχυλίσεις δοντιών γάλακτος προκαλούν πολύ συχνά δυσλειτουργία (τα μόνιμα δόντια μεγαλώνουν «στραβά»). Οι προθέσεις για τις οποίες έχετε ακούσει είναι συντηρητής χώρου. Ωστόσο, φοβάμαι ότι ο γιος σας είναι πολύ νέος για μια τέτοια λύση. Η καλύτερη λύση θα ήταν μια διαβούλευση σε άλλο γραφείο, κατά προτίμηση με έναν ειδικό ορθοδοντικό ή παιδίατρο.

Να θυμάστε ότι η απάντηση του ειδικού μας είναι ενημερωτική και δεν θα αντικαταστήσει μια επίσκεψη στον γιατρό.

Agnieszka Sicińska

οδοντίατρος, ιατρικός διευθυντής του EURODENTAL Dental Center

Ετικέτες:  Νέα Φάρμακα Νέα 

Ενδιαφέροντα Άρθρα

add
close